Røde linser med stegte løg

linse.jpg

Bring linserne i kog i 1L vand i en stor gryde. Overfladen skummes. Tilsæt gurkemeje, spidskomme og tomater og rør det sammen med linserne. Varmen dæmpes, læg låg halvt over, og lad linserne simre ca. 40 min, til de er møre. Tilsæt salt, chilier og korianderblade og rør det i linserne. Tag gryden fra varmen.
Ghee opvarmes i en lille gryde. Tilsæt hvidløg og løg og svits dem gyldenbrune. Hæld dem over linserne og server retten med ris.

Antal personer: 
4-6
Ingredienser: 
  • 200 g røde linser
  • 1 L vand
  • ¼ tsk. stødt gurkemeje
  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • 2 tomater, hakkede (brug evt. dåsetomater)
  • ½ tsk. salt
  • 2-3 grønne chilier
  • 1 spsk. korianderblade, hakkede
  • 3 spsk. ghee eller usaltet smør
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 løg i tynde skiver