Smørkylling

Kategorier:
smoerkylling.jpg
  • Bland alle krydderier (undtagen laurbær) i yoghurten sammen med salt og tomatpuréen. Kom de udskårne kyllingestykker i og bland grundigt.
  • Opvarm smør og olie i en stor gryde og steg løgene, til de er gyldenbrune. Skru ned for blusset. Kom derefter kyllingestykkerne i sammen med marinaden og steg det hele i 7 til 10 minutter.
  • Hæld så vandet ved og tilsæt laurbærbladene og lad retten småkoge i 30 minutter under jævnlig omrøring.
  • Hæld fløden i og kog yderligere 10-15 minutter.
  • Pynt med frisk grøn koriander og finthakkede grønne chili.
Bemærkninger: 

Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 50 min.

Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 spsk. korianderfrø, stødt
  • 2,5 cm. frisk ingefærrod, rives
  • 6 fed hvidløg, rives eller presses
  • 2 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. sort kommenfrø
  • 1 ¼ tsk. salt
  • 3 hele grønne kardemommefrugter
  • 6 sorte hele peberkorn
  • 2 middelstore løg, hakkes fint
  • 100 g usaltet smør
  • 1 spsk. olie
  • 1,5 dl. yoghurt naturel
  • 2 spsk. tomatpuré
  • Ca. 1,5 kg. kylling, flået og skåret i 8 stykker
  • 1½ dl. vand
  • 2 hele laurbærblade
  • 1½ dl. 13% fløde

Til pynt:

  • 4 spsk. frisk grøn koriander, hakket
  • 2 grønne chili, hakkes fint