Kikærte pandekager

Kategorier:
kikaertepandekager.jpg
  • Kikærtemel, hvedemel og chili blandes i en skål sammen med de tørre krydderier. Vandet tilsættes langsomt under omrøring, til dejen er som en tyk pandekagedej (Dejen skal ikke være for tynd, da saften fra tomaterne vil gøre den tyndere). Tilsæt frisk ingefær og koriander samt de hakkede grønsager.
  • Smelt smør eller ghee i en stegepande. Hæld dejen på, så den danner en eller flere små pandekager (cirka 10 cm i diameter). Pandekagerne steges jævnt på begge sider, til de er gyldenbrune (cirka 5 minutter).
  • Citronsaften stænkes over pandekagerne, der serveres varme.
Bemærkninger: 

kan serveres som tilbehør til vegetariske hovedretter..

Antal personer: 
2
Ingredienser: 
  • 200 g kikærtemel
  • 50 g hvedemel
  • 1-2 friske chili (hakket og uden kerner)
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1/4 tsk. hing
  • 3/4 tsk. gurkemeje
  • 1½ tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber
  • 3 dl koldt vand
  • 2 spsk. frisk koriander eller persille (hakket)
  • 1 tsk. frisk revet ingefær
  • 2 tomater (hakket)
  • 1 grøn peber (hakket)
  • smør eller ghee til stegning
  • 3 spsk. citronsaft