Kulfi – indisk is
- Bland rismel og 4 spsk. mælk til en blød dej.
- Kog resten af mælken i en gryde i cirka 45 minutter, til den er svundet til cirka 2/3 af den oprindelige volumen. Rør jævnligt under nedkogningen. Pisk rismelsblandingen i mælken sammen med pistacienødder og sukker. Det hele koges ti minutter mere.
- Tilsæt rosenvand og kardemomme. Lad blandingen afkøle til stuetemperatur. Hældes på forme og sættes i fryseren. For at undgå iskrystaller skal der røres rundt i isen hvert tyvende eller tredivte minut, indtil isen er så fast at man ikke kan røre rundt længere.
- Kulfi er hårdere end almindelig is, så tag den ud af fryseren 1-2 timer, før den serveres.
Bemærkninger:
Smagsvariationer: Vanille, carob, kornkaffe, fintmalede hasselnødder, forskellige slags bær, mango
Antal personer:
2 Ingredienser:
- 2,3 liter mælk
- 2 spsk. rismel
- 125 g sukker
- 4 spsk. pistacienødder (fintmalede)
- 1 spsk. rosenvand (kan udelades)
- ½ tsk. kardemomme