Bhonda
Kartoflerne koges og moses.
Olie varmes i en pande, når panden er varmt tilsæt sennepsfrø. Når sennepsfrø begynder at springe tilsæt løg og chili.
Tilføj revet gulerødder og lad det simre 1-2 min. Tilsæt porre, karryblad, stødt spidskommen og tørret chili pulver. Smag til med salt. Lad det svitse et par minutter.
Sluk komfuret. Tilsæt mosede kartofler, gurkemeje, citronsaft.
Lad det køle 15-20 min, hvorefter de formes til små kugler.
Dej:
Ingredienser blandes. Dejen skal være flydende (ligesom pandekagedej)
Hæld ¾ liter olien i en gryde og lad det varme.
Dyp kuglerne i dejen og friture steg det.2 min på hver side
Serveres med kaffe/the som eftermiddagssnacks. Kan også serveres som forret eller som snacks til fester.
- 500 g. kartofler
- 100 g. revet gulerødder
- 100 g. fint snittet porre
- 1 fint hakket løg
- 5 grøn chili, fint hakkes
- håndfuld karryblade, fint hakkes
- 1 tsk. tørret chili
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. sennepsfrø
- ¼ tsk. gurkemeje
- 1 spsk. citronsaft
- salt (efter smag)
- ¾ l. Olie til stegning
Dej:
- 50 g. hvedemel
- 50 g. kikærtemel
- En fingerspids salt
- ¼ tsk. gurkemeje
- lunket vand