Bhonda

Kategorier:
Bhonda
Bhonda
Bhonda
Bhonda
Bhonda
Bhonda
Bhonda

Kartoflerne koges og moses.
Olie varmes i en pande, når panden er varmt tilsæt sennepsfrø. Når sennepsfrø begynder at springe tilsæt løg og chili.
Tilføj revet gulerødder og lad det simre 1-2 min. Tilsæt porre, karryblad, stødt spidskommen og tørret chili pulver. Smag til med salt. Lad det svitse et par minutter.
Sluk komfuret. Tilsæt mosede kartofler, gurkemeje, citronsaft.

Lad det køle 15-20 min, hvorefter de formes til små kugler.


Dej:
Ingredienser blandes. Dejen skal være flydende (ligesom pandekagedej)

Hæld ¾ liter olien i en gryde og lad det varme.

Dyp kuglerne i dejen og friture steg det.2 min på hver side

 

Bemærkninger: 

 Serveres med kaffe/the som eftermiddagssnacks. Kan også serveres som forret eller som snacks til fester.

Antal personer: 
Ca. 20 stk.
Ingredienser: 
  • 500 g. kartofler
  • 100 g. revet gulerødder
  • 100 g. fint snittet porre
  • 1 fint hakket løg
  • 5 grøn chili, fint hakkes
  • håndfuld karryblade, fint hakkes
  • 1 tsk. tørret chili
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. sennepsfrø
  • ¼ tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt (efter smag)
  • ¾ l. Olie til stegning

Dej:

  • 50 g. hvedemel
  • 50 g. kikærtemel
  • En fingerspids salt
  • ¼ tsk. gurkemeje
  • lunket vand