Rava kesari

Kategorier:
Rava kesari
Rava kesari
Rava kesari
Rava kesari

 

Rist mannagryn på en pande, uden det bliver brunt. Ristet mannagryn hældes i en skål.

 

Rosinerne og cashewnødder ristes i ghee/margrine, hvorefter de hældes i en skål.

 

Mælk, vand, salt og kesari pulver kommes i den samme gryde og koges.

 

Mannagryn og sukker kommes i, i små mængder. Rør godt i gryden, og sørg for at det ikke brænder på i bunden. Kom rosiner, cashewnødder, kardemommepulver og rør dem godt rundt. 

 

Smør margarine i en tærteform og hæld dejen i og fordel det jævnligt. 

 

Skær kesari i mindre stykker og lad det står til afkølning inden servering.

 

 

 

Bemærkninger: 

 

Kesari er en sød dessert, og det tager ingen tid at tilberede. Vil man være usund, så kan man tilføje kondenseret mælk i stedet for mælk. Kesari serveres kold. Ingredienserne kan købes i tamilske forretninger.

Antal personer: 
ca. 25 stk.
Ingredienser: 

 

  • 250 g. mannagryn

  • 250 g. sukker

  • 4 dl. mælk

  • 2 dl. vand

  • 1 spsk ghee/margarine

  • en knivspids kesari pulver

  • 12 stk. cashewnødder ( skæres i halve stykker)

  • 2 spsk. rosiner

  • 3/4 tsk. kardemommepulver

  • en knivspids salt