Rava kesari
Rist mannagryn på en pande, uden det bliver brunt. Ristet mannagryn hældes i en skål.
Rosinerne og cashewnødder ristes i ghee/margrine, hvorefter de hældes i en skål.
Mælk, vand, salt og kesari pulver kommes i den samme gryde og koges.
Mannagryn og sukker kommes i, i små mængder. Rør godt i gryden, og sørg for at det ikke brænder på i bunden. Kom rosiner, cashewnødder, kardemommepulver og rør dem godt rundt.
Smør margarine i en tærteform og hæld dejen i og fordel det jævnligt.
Skær kesari i mindre stykker og lad det står til afkølning inden servering.
Kesari er en sød dessert, og det tager ingen tid at tilberede. Vil man være usund, så kan man tilføje kondenseret mælk i stedet for mælk. Kesari serveres kold. Ingredienserne kan købes i tamilske forretninger.
-
250 g. mannagryn
-
250 g. sukker
-
4 dl. mælk
-
2 dl. vand
-
1 spsk ghee/margarine
-
en knivspids kesari pulver
-
12 stk. cashewnødder ( skæres i halve stykker)
-
2 spsk. rosiner
-
3/4 tsk. kardemommepulver
-
en knivspids salt