Sakkarai pongal/pukkai

Kategorier:

Ris og gul mung koges i vand ved lavt blus, indtil risen er kogt.


Mælk koges i en gryde.

Mælken blandes med ris under omrøring, og lad det småkoge under lavt blus (rør godt rundt til mælken damper).

Jaggery, brun farin, dadler, kardemommepulver og salt tilsættes, og det hele røres sammen. Lad det smire ved lav varme.

Serveres varmt.

 

Bemærkninger: 

Det er en meget sød ret. Man kan derfor selv regulere mængden af farin eller helt at undlade farin i retten. Man kan også tilføje cashewnødder for at give det mere smag. Vær opmærksom på mængden af vand, der tilsættes ris, da det afhænger af hvilken type ris, man bruger.

 

Sakkarai pongal eller pukkai er en sød ret, som serveres under høstfestival ‘Thai Pongal’ på Sri Lanka og i Indien.

Antal personer: 
4
Ingredienser: 

 

  • 100 g. rød ris eller grødris
  • 100 g. jaggery groft hakket
  • 25 g. brun farin
  • 100 g. dadler i mindre stykker
  • 2 tsk. ristet gul mung
  • 3,5 dl. sødmælk
  • 3 - 5 dl. vand
  • ¼ kardemommepulver
  • ¼ tsk salt