Mango is
- Varm forsigtigt ½ dl fløde 13% op i en gryde (den må ikke koge).
- Pisk 1 æggeblomme, 1 knsp Maizena og ½ tsk vand sammen i en skål, rør den varme fløde i æggeblandingen.
- Hæld cremen tilbage i gryden og pisk, til blandingen bliver tykkere.
- Hæld cremen i en skål.
- Findel mangofrugt i en blender eller foodprocessor. Pisk piskefløde til skum.
- Vend mangofrugt, ½ tsk limesaft og flødeskum i cremen, hæld blandingen i en form, dæk den til og frys den 1-2 timer (afhængig af portionens størrelse), til den er halvfrossen og blød i midten.
- Kom is-cremen i en skål, mos den med en gaffel, hæld den tilbage i isformen, dæk den til og frys den færdig.
- Optø isen i køleskabet ca. ½ time før serveringen.
- Pynt af med lidt frisk limefrugt og et par friske mynteblade.
Antal personer:
2 Ingredienser:
- 2,5 dl fløde 13%
- 1 stk æg, blomme, rå
- ¼ tsk maizenamel
- ¼ tsk vand, drikke-
- ½ stk mangofrugt, rå
- ¼ tsk limesaft
- 0,5 dl fløde 38%, piskefløde