Payasam - sød risbudding
- Sagogryn ristes i en pande uden at det bliver brunt.
- Ghee varmes i en pande, rosiner svitses, derefter svits cashewnødder.
- Kog ½ l vand, put sagogryn i det kogende vand. Sagogryn omrøres konstant, uden at det brænder på.
- Når sagogryn er kogt, put sukker, kondenseret mælk, rosiner, cashewnødder.
- Tilføj kardemomme pulver, og lad det smigrer i et par minutter.
Bemærkninger:
Payasam er en sød dessert, som serveres til store festligheder såsom bryllup, konfirmation mm. Det er nemt at lave, og smager meget sødt.
Antal personer:
2 Ingredienser:
- 50 g Sagogryn
- 50 g semulje
- 50 g sukker
- 5 spsk. kondenseret mælk
- 10 stk. rosiner
- 3 stk. kardemommebælg (stødes til pulver)
- 10 stk. cashewnødder
- 2 spsk. ghee