Indisk mælkete med krydderier

Kategorier:
Masala_Chai.jpg
  • Kom vandet i en gryde med samtlige krydderier, læg låg på og bring det i kog.
  • Når vandet koger, skruer man ned og lader krydderierne simre i 10 minutter.
  • Så hældes mælken i sammen med sukker, og det hele bringes igen i kog. Nu kommes teen i, og man skruer atter ned for blusset og lader teen simre i 1 til 2 minutter.
  • Sluk man for gryden og lader teen trække i 2 minutter, inden man sier den.
  • Så er teen klar til servering!
Bemærkninger: 

Indisk mælkete med krydderier - Masala Chai

Ingredienser: 
  • 1 liter vand
  • ca. ½ liter mælk
  • 12 hele grønne kardemomme
  • 7 hele nelliker
  • 1 stykke hel kanel
  • evT. et lille stykke tørret ingefærrod
  • 5 tsk sort te
  • 50g sukker