Samosa

Kategorier:
samosa.JPG
  • Brun løgene i olien. Tilsæt ærter, ingefær, chili, koriander og rør rundt.
  • Tilsæt vand og lad det simre under låg i 3 minutter. Tilsæt kartoflerne, der er skåret i tern på 1 cm.
  • Tilsæt salt, koriander, garam masala, spidskommen og cayennepeber. Bland det godt, mens der røres.
  • Tilsæt citron og lad det køle af til stuetemperatur.
  • Bland mel, salt og olie med fingrene, evt. noget vand. Ælt den til en stiv dej i 7-8 minutter og lad den hvile i en plasticpose i 1/2 time.
  • Del dejen i 8 dele. Tag en klump på størrelse med en valnød og rul den ud til en oval bund på 17 cm. Del den i to med en skarp kniv. Dyp fingeren i noget vand og lav en søm i den ene halvdel. Lav en hulning og kom to toppede spsk.
  • fyld i.
  • Luk samosaen med noget vand. Den trykkes sammen, og kanten rifles.
  • De koges langsomt i en wok eller lignende i 7-10 minutter, mens de vendes, til de er gyldenbrune.
Bemærkninger: 

En lille vejledning over hvordan man folder en samosa.

Ingredienser: 
  • 4 spsk. planteolie
  • 1 stk. finthakket løg
  • 170 gram ærter
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 1 stk. finthakket grøn chili
  • 3 spsk. finthakket, frisk koriander
  • 3 spsk. vand
  • 250 gram kartofler
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • 2 spsk. citronsaft
  • 230 gram hvedemel
  • 3 spsk. olie
  • Evt.4-5 spsk. vand