Samosa
- Brun løgene i olien. Tilsæt ærter, ingefær, chili, koriander og rør rundt.
- Tilsæt vand og lad det simre under låg i 3 minutter. Tilsæt kartoflerne, der er skåret i tern på 1 cm.
- Tilsæt salt, koriander, garam masala, spidskommen og cayennepeber. Bland det godt, mens der røres.
- Tilsæt citron og lad det køle af til stuetemperatur.
- Bland mel, salt og olie med fingrene, evt. noget vand. Ælt den til en stiv dej i 7-8 minutter og lad den hvile i en plasticpose i 1/2 time.
- Del dejen i 8 dele. Tag en klump på størrelse med en valnød og rul den ud til en oval bund på 17 cm. Del den i to med en skarp kniv. Dyp fingeren i noget vand og lav en søm i den ene halvdel. Lav en hulning og kom to toppede spsk.
- fyld i.
- Luk samosaen med noget vand. Den trykkes sammen, og kanten rifles.
- De koges langsomt i en wok eller lignende i 7-10 minutter, mens de vendes, til de er gyldenbrune.
Bemærkninger:
En lille vejledning over hvordan man folder en samosa.
Ingredienser:
- 4 spsk. planteolie
- 1 stk. finthakket løg
- 170 gram ærter
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- 1 stk. finthakket grøn chili
- 3 spsk. finthakket, frisk koriander
- 3 spsk. vand
- 250 gram kartofler
- 1 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. garam masala
- 1 spsk. spidskommen
- 1/4 tsk. cayennepeber
- 2 spsk. citronsaft
- 230 gram hvedemel
- 3 spsk. olie
- Evt.4-5 spsk. vand