Auberginesambol

eggplant_sambal.jpg

Skær aubergine i små firkantede eller af langede stykker.
Drys auberginerne med salt og lad dem stå i 20 minutter; skyl og dup dem helt tørre. Varm olien op i en stor stegepande; læg auberginerne ned og steg dem ved kraftig varme i 10 minutter, eller til de er gyldenbrune. Tag auberginerne op af panden og rør dem sammen med løg, sukker, chili, koriander og citronsaft.

Kilde: Den store asiatiske kogebog s.275

Bemærkninger: 

Auberginesambol er nem at lave og serveres til frokost og aftensmad. Det er en vegetarret og kan derfor spises med al mel retter. Jeg vil personligt ikke kalde det for sambol, men derimod stegte aubergine.

Auberginesambol kan serveres med appam, puttu, thosai eller med ris.

Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 0,6 dl olie
  • 1 spsk citronsafi
  • 2 auberginer skaret i tern a 2 cm
  • 2 finthakkede forårsløg
  • 1 tsk farin
  • 2 finthakkede røde chilier
  • 2 finthakkede grønne chilier
  • 2 spsk hakkede friske korianderblade