Citronris
- Vask risen, hæld den op i en sigte, lad vandet løbe af og risen tørre lidt.
- Kog vand, salt og gurkemeje over middelvarme i en to liters gryde.
- Varm ghee’en eller olien over behersket varme i en anden to liters gryde. Sautér de rå cashewnødder i den varme ghee, indtil de er gyldenbrune. Fjern dem med en hulske og stil dem til side. Sautér sennepsfrøene og urad-dal’en i den varme ghee/olie, indtil sennepsfrøene popper, og urad-dal’en bliver gyldenbrun.
- Kom risen i gryden med ghee/olie og sautér i 1 til 2 minutter, eller indtil alle riskornene er jævnt hvide af farve. Kom det kogende vand i gryden. Skru op for varmen og rør rundt. Når gryden er i fuldt kog, skrues ned til lav varme, og gryden dækkes med et tætsluttende låg. Lad risen småkoge uden omrøring i 15-20 minutter, eller indtil al vandet er blevet opsuget, og risen er kogt og luftig.
- Tag risen af varmen, men lad låget blive på i fem minutter mere. Lige før serveringen/kommes cashewnødderne i sammen med citronsaften og de friske korianderblade eller persilleblade. Det hele blandes, og hver serveret portion garneres med kokos.
Antal personer:
4 Ingredienser:
- 2½ dl basmati eller anden langkornet hvid ris
- 5 dl vand
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. gurkemeje
- 3 tsk. ghee eller olie
- 1½ dl rå cashewnødder, halverede eller hakkede
- 1 tsk. sorte sennepsfrø
- 1½ tsk. flækkede urad-dal
- 85 ml frisk citronsaft
- 3 spsk. friskhakkede koriander- eller persilleblade
- 3 spsk. friskrevet eller tørret kokosnød