Dampet rismel med kokos - Puttu

puttu.jpg
  • Læg melposen på en rist over vand der koger.
  • Prik huller i posen. Dampes i 15 min.
  • Rist rismel på panden og køl ned. Blandes med hvedemel og salt.
  • Kogt vand hældes i blandingen indtil konsistensen er som tyk, lidt tør grød.
  • Kokosmelen blandes i og dejen nulres som til smulderdej.
  • Retten dampes over vand og under låg i 15 min.
Bemærkninger: 

Puttu er en ret, der anvendes enten som morgenmad eller aftensmad. På Sri Lanka spiser man gerne varmt mad, helst 3 gange om dagen.

Puttu er en af de mest populære retter blandt tamilere, og nogle steder i Indien, og serveres med en eller anden form for curry eller Champal.

Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 500 g Rismel
  • 100 g Dampet hvedemel
  • 50 g kokosmel (frisk eller tørret)
  • Kogt vand
  • Salt