Dampet rismel med kokos - Puttu
- Læg melposen på en rist over vand der koger.
- Prik huller i posen. Dampes i 15 min.
- Rist rismel på panden og køl ned. Blandes med hvedemel og salt.
- Kogt vand hældes i blandingen indtil konsistensen er som tyk, lidt tør grød.
- Kokosmelen blandes i og dejen nulres som til smulderdej.
- Retten dampes over vand og under låg i 15 min.
Bemærkninger:
Puttu er en ret, der anvendes enten som morgenmad eller aftensmad. På Sri Lanka spiser man gerne varmt mad, helst 3 gange om dagen.
Puttu er en af de mest populære retter blandt tamilere, og nogle steder i Indien, og serveres med en eller anden form for curry eller Champal.
Antal personer:
4 Ingredienser:
- 500 g Rismel
- 100 g Dampet hvedemel
- 50 g kokosmel (frisk eller tørret)
- Kogt vand
- Salt