Dhal med spinat
- Linser, spinat bringes i kog i vandet, (evt sammen med salt, hvis man vil ha sin mad salt). Når det koger skrues der ned for varmen, så retten står og simre.
- På en pande varmes olien sammen med sennepsfrø, når disse popper brændes dyvelsdræken af og herefter tilsættes løget. Når dette er gyldent brændes sukker og gurkemeye af ca ½ min. og herefter pastaen. Til sidst koriander og spidskommen.
- Bland krydderierne godt og rør dem til sidst sammen med linserne. Simre ca. ½ times tid. Se indimellem til om der skal tilsættes ekstra vand, retten skal have konsistens som en mellemting mellem grød og suppe.
Bemærkninger:
Tips:
Spises fx sammen med ris, spelt el. fladbrød og tomatsalat
Antal personer:
4 Ingredienser:
- 200 g linser
- 1 pose frossen helbladet spinat
- evt 1 tsk salt
- ca 7 dl vand
- 3 spsk olie el ghee
- 1 tsk sorte sennepsfrø
- ½ tsk dyveldræk (indisk hing)
- 1 grofthakket mellemstort løg
- 1 tsk sukker
- 1 tsk gurkemeye
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk spidskommen
pasta af
- 3 fed hvidløg
- 2 cm revet ingefær
- ½ tsk chili