Dhal med spinat

Kategorier:
dalSpinach.jpg
  • Linser, spinat bringes i kog i vandet, (evt sammen med salt, hvis man vil ha sin mad salt). Når det koger skrues der ned for varmen, så retten står og simre.
  • På en pande varmes olien sammen med sennepsfrø, når disse popper brændes dyvelsdræken af og herefter tilsættes løget. Når dette er gyldent brændes sukker og gurkemeye af ca ½ min. og herefter pastaen. Til sidst koriander og spidskommen.
  • Bland krydderierne godt og rør dem til sidst sammen med linserne. Simre ca. ½ times tid. Se indimellem til om der skal tilsættes ekstra vand, retten skal have konsistens som en mellemting mellem grød og suppe.
Bemærkninger: 

Tips:
Spises fx sammen med ris, spelt el. fladbrød og tomatsalat

Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 200 g linser
  • 1 pose frossen helbladet spinat
  • evt 1 tsk salt
  • ca 7 dl vand
  • 3 spsk olie el ghee
  • 1 tsk sorte sennepsfrø
  • ½ tsk dyveldræk (indisk hing)
  • 1 grofthakket mellemstort løg
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk gurkemeye
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen

pasta af

  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm revet ingefær
  • ½ tsk chili