Fisk med Tamarinde - Minkulambu
Forberedelsestid: 15 minutter + 1 times marinering
Tilberedningstid: 15 minutter
- Bland hvidløg, tamarinde, karrypulver, gurkemeje, citronsaft, og chili.
- Læg fiskefilleterne i et dybt ildfast fad. Smør hvidløgsblandingen på begge sider af fisken; dæk det til og sæt det på køl i 1 time.
- Varm olien op i en stor stegepande; læg fisken på og steg den med mellemvarme i 2 min. på hver side. Rør kokosmælken i, læg låg på og lad det smire i 10 min, eller til fisken flager lidt, når man stikker i den med en gaffel.
Kilde: Den store Asiatiske kogebog side 270
Antal personer:
6 Ingredienser:
- 2 fed knuste hvidløg
- 2 t tamarindekoncentrat
- ½ stk. Ceylon karrypulver
- 1 T Citronsaft
- 2 finhakkede, røde chilier
- 6 stykker fisk (fx. sværdfisk, tun eller hellefisk) a ca 150 g
- 3 t olie
- 1 dl kokosmælk