Flækærter med skalotteløg - Sambar

I det kogende vand kommes toor dal, flækærter. Så lægges låg på. Det koger op og simrer cirka tre kvarter.

I mellemtiden kommer man olie i en wok. Deri kommes grøn chili, en masse skalotteløg. så mange man synes. De røres rundt. De skal se fint, glaserede ud. Det varer lidt.

Når ærterne har kogt i 45 minutter eller er møre, moses de med bagsiden af en ske.

Så tilsættes sambar, den vigtige krydderiblanding, der er ristet og stødt. Desuden tilsættes tamarindpasta, gurkemeje og salt efter behag. Og så blander man. Tilsæt vand. Og så selvfølgelig skalotteløgene. Lad det koge op, og lad det stå på middelvarme i ca. 10 minutter.

Så laves retten færdig: Der er lidt olie i panden. Deri skal sennepskorn. De sprutter, så pas på. Nogle kariblade. Rør rundt og kom det i sambaren.

Tilsidst garneres med frisk, grøn koriander, der drysses over.

Ingredienser: 

1

  • /2 liter kogende vand
  • 120 gram toor dal, flækærter
  • Olie
  • 1 stk. grøn, flækket chili
  • masser af skalotteløg
  • 3 spsk. sambar (krydderiblanding bestående af urad dal,
  • Korianderfrø, bukkehornsfrø, sennepskorn)
  • 2 spsk. tamarindpasta
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • Ca.2-3 tsk. salt (efter behag)
  • Ca. 4 1/4 dl vand
  • Skalotteløg
  • 1/2 tsk. sennepskorn
  • Nogle karryblade

Garnering:
Frisk grøn koriander