Goa-karry med tigerrejer

Kategorier:
goa.jpg
  • Tø rejerne op og pil dem. Giv dem et snit langs ryggen og fjern den sorte streng – lad halespidsen sidde. Den holder man i, når man spiser rejen. Stil rejerne til side.
  • Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgene 2 minutter heri.
  • Tilsæt dernæst ingefær og chilier (lav evt. et snit i chilierne, så giver de mere smag).
  • Kom korianderfrø, spidskommen, chilipulver og gurkemeje i under omrøring og lidt efter kokosmælken. Skru ned for blusset.
  • Lad blandingen simre 8-10 minutter, smag til med lime- eller tamarindsaft samt salt og lad rejerne koge med 4-5 minutter, eller til de er røde og gennemkogte. Rejerne må ikke koge for længe, for så bliver de seje.
  • Drys med korianderblade og servér straks med indisk agurke-raita, pappadums og ris.
Bemærkninger: 

I Goaprovinsen langs den sydindiske vestkyst findes der bunker af herlige retter med fisk og skaldyr. Denne karryret kan også laves med fisk – prøv at dampe eller ovnbage fx torsk eller hellefisk og hæld karrysaucen over inden servering.

Ingredienser: 
  • 600-700 g tigerrejer (frosne)
  • 2 rødløg, finthakkede
  • 2 spsk ingefær, finthakket
  • 2 små friske hele chilier
  • 1 tsk korianderfrø, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1⁄2-1 tsk chilipulver (cayenne)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 3-4 spsk lime- eller tamarindsaft
  • ca. 2 tsk groft salt
  • 3-4 spsk olie til stegning