Goa-karry med tigerrejer
- Tø rejerne op og pil dem. Giv dem et snit langs ryggen og fjern den sorte streng – lad halespidsen sidde. Den holder man i, når man spiser rejen. Stil rejerne til side.
- Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgene 2 minutter heri.
- Tilsæt dernæst ingefær og chilier (lav evt. et snit i chilierne, så giver de mere smag).
- Kom korianderfrø, spidskommen, chilipulver og gurkemeje i under omrøring og lidt efter kokosmælken. Skru ned for blusset.
- Lad blandingen simre 8-10 minutter, smag til med lime- eller tamarindsaft samt salt og lad rejerne koge med 4-5 minutter, eller til de er røde og gennemkogte. Rejerne må ikke koge for længe, for så bliver de seje.
- Drys med korianderblade og servér straks med indisk agurke-raita, pappadums og ris.
Bemærkninger:
I Goaprovinsen langs den sydindiske vestkyst findes der bunker af herlige retter med fisk og skaldyr. Denne karryret kan også laves med fisk – prøv at dampe eller ovnbage fx torsk eller hellefisk og hæld karrysaucen over inden servering.
Ingredienser:
- 600-700 g tigerrejer (frosne)
- 2 rødløg, finthakkede
- 2 spsk ingefær, finthakket
- 2 små friske hele chilier
- 1 tsk korianderfrø, stødt
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 1⁄2-1 tsk chilipulver (cayenne)
- 1 tsk gurkemeje
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 3-4 spsk lime- eller tamarindsaft
- ca. 2 tsk groft salt
- 3-4 spsk olie til stegning