Gryderet med rødt svinekød
Forberedelsestid: 20 minutter + 1 times marinering
Tilberedningstid: 20 minutter
- Læg chilierne i en ildfast skål, hæld det kogende vand over og lad dem bløde op i 10 minutter.
- Bland chili og opblødningsvand, løg, hvidløg, ingefær og citrongræs i en foodprocessor og blend til en jævn pasta.
- Læg kødet i en dyb skal og bland det sammen med chilipasta og tamarinde. Dæk det til og sæt det på køl i 1 time.
- Varm ghee op i en wok; steg kødet i hold ved høj varme i 5 minutter, eller til kødet er brunet. Læg alt kødet tilbage i gryden med evt. resterende marinade, rør kokosmælken i og lad det simre i 5 minutter, eller til det er gennemvarmt. Server med dampet ris.
Kilde: Den store Asiatiske kogebog side 275
Antal personer:
4 Ingredienser:
- 4 tørrede, røde chilier
- 1,25 dl kogende vand
- 1 mellemstort hakket l0g
- 2 fed hakkede hvidløg friskrevet ingefær (stykke a 2 cm)
- 1 spsk finthakket citrongræs (kun den hvide del)
- 500 g svinefilet skåret i medailloner
- 2 spsk tamarindekoncentrat
- 2 spsk ghee eller olie
- 1,25 dl kokosmælk