Gryderet med rødt svinekød

Kategorier:
porkcurry.jpg

Forberedelsestid: 20 minutter + 1 times marinering
Tilberedningstid: 20 minutter

  • Læg chilierne i en ildfast skål, hæld det kogende vand over og lad dem bløde op i 10 minutter.
  • Bland chili og opblødningsvand, løg, hvidløg, ingefær og citrongræs i en foodprocessor og blend til en jævn pasta.
  • Læg kødet i en dyb skal og bland det sammen med chilipasta og tamarinde. Dæk det til og sæt det på køl i 1 time.
  • Varm ghee op i en wok; steg kødet i hold ved høj varme i 5 minutter, eller til kødet er brunet. Læg alt kødet tilbage i gryden med evt. resterende marinade, rør kokosmælken i og lad det simre i 5 minutter, eller til det er gennemvarmt. Server med dampet ris.

Kilde: Den store Asiatiske kogebog side 275

Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 4 tørrede, røde chilier
  • 1,25 dl kogende vand
  • 1 mellemstort hakket l0g
  • 2 fed hakkede hvidløg friskrevet ingefær (stykke a 2 cm)
  • 1 spsk finthakket citrongræs (kun den hvide del)
  • 500 g svinefilet skåret i medailloner
  • 2 spsk tamarindekoncentrat
  • 2 spsk ghee eller olie
  • 1,25 dl kokosmælk