Hakket oksekødscurry fra Sri Lanka
Bland kødet med salt, peber, ingefær, curry powder, cayenne peber, paprika og krydderier.Varm olien op i en gryde og tilsæt kartoffelterningerne (husk at lade vandet løbe godt af!) og rist dem et par minutter i olien. Tilsæt løg og citrongræs, og rist det hele yderligere et par min. Tilsæt kødet og lad det koge i 5 min. før kokosmælken tilsættes. Bring atter retten i kog og lad den simre til sovsen er tyk.
Serveres tilsat en anelse citron- el. limesaft.
Bemærkninger:
Tilbehør:
løskogte ris m.m.
Ingredienser:
- 500 g. hakket oksekød
- 1-2 grønne el. røde chilifrugter (kan udelades til fordel for cayennepeberet)
- 1 mellemstort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 skiver frisk ingefær
- 1-2 kartofler
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. curry powder (Garam masala)
- 1/4 tsk. stødt sort peber
- 2 spsk. ghee el. olie
- 1/4 laurbærblad
- 1/2 stilk citrongræs, hvis det kan fås
- 3 hele nelliker
- 3 kardemommefrugter
- 2,5 cm. hel kanel el. 1/2 tsk blandede krydderier
- 1/2 - 2 tsk. cayenne peber
- 2 tsk. paprika
- 1/4 l. kokosmælk
- 1 spsk. citron- el. limesaft