Hakket oksekødscurry fra Sri Lanka

Kategorier:

Bland kødet med salt, peber, ingefær, curry powder, cayenne peber, paprika og krydderier.Varm olien op i en gryde og tilsæt kartoffelterningerne (husk at lade vandet løbe godt af!) og rist dem et par minutter i olien. Tilsæt løg og citrongræs, og rist det hele yderligere et par min. Tilsæt kødet og lad det koge i 5 min. før kokosmælken tilsættes. Bring atter retten i kog og lad den simre til sovsen er tyk.

Serveres tilsat en anelse citron- el. limesaft.

Bemærkninger: 

Tilbehør:
løskogte ris m.m.

Ingredienser: 
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1-2 grønne el. røde chilifrugter (kan udelades til fordel for cayennepeberet)
  • 1 mellemstort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skiver frisk ingefær
  • 1-2 kartofler
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. curry powder (Garam masala)
  • 1/4 tsk. stødt sort peber
  • 2 spsk. ghee el. olie
  • 1/4 laurbærblad
  • 1/2 stilk citrongræs, hvis det kan fås
  • 3 hele nelliker
  • 3 kardemommefrugter
  • 2,5 cm. hel kanel el. 1/2 tsk blandede krydderier
  • 1/2 - 2 tsk. cayenne peber
  • 2 tsk. paprika
  • 1/4 l. kokosmælk
  • 1 spsk. citron- el. limesaft