Idly
- Sæt idlyris og bukkehornfrø sammen i vand i ca 5-6 timer.
- Sæt urud dal i vand i ca. 3 1 / 2 timer.
- Urud dal tømmes fra vand og male det i blender med lidt vand. Blendes til det bliver flydende
- Vandet drænes fra idly ris og bukkehornfrø.
- Blend idlyris, bukkehørnfrø og kogte ris med lidt vand.
- Tilføje salt.
- Lad det til at gære for 16 - 18 timer.
- Fyld idly på idly damperen, og lad det dampe ca. i 15-20 min.
Se hvordan idly dameren ser ud http://tamilskmad.dk/k%C3%B8kken-redskaber
Bemærkninger:
Idly serveres med sambal og grønssager curry.
Ingredienser:
- 2 kopper idly ris
- 1 kop urud dal
- ½ kop kogte ris
- 1/4 bukkehornfrø
- Salt efter smag