Indisk kyllingesuppe
- kyllingen kommes i vand tilsat salt,hele peberkorn,lauerbærblade,en kvist timian,salvie og løvstikke,og koges ca 50 min,til kødet er mørt.vandet skal ikke dække kyllingen helt,for at fremhæve smagen kan de ligeledes komme en hønsebouillonterning i kogevandet.
- når kyllingen er kogt,pildes kødet fra benene,suppen hældes igennem en sigte for at fjerne krydderierne.løggene pilles,såvel almindelig som hvidløg,hakkes og svitses i smør sammen med karry og gurkemeje eller safran.når løgene er klare drysses melet over og suppen tilsættes lidt efter lidt.risene hældes i og suppen skal nu koge i ca 8 min.kyllingekødet blandes med fløde og evt smør eller creme fraice,hvorefter det hældes i suppen og varmes med.kyllingesuppen smages til med karry,salt,og allehånde og serveres med lune flutes og lidt ekstra karry til at drysse over.
Antal personer:
4 Ingredienser:
- 1 kylling
- hele peberkorn
- 3 laurbærblade
- 1 kvist timian
- salvie,løvstik
- evt 1 hønseboulionterning
- 2 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 50 g smør
- 1 spsk karry
- ca ½ tsk gurkemeje eller safran
- 1 spsk hvedemel med top
- 1 l kyllingesuppe elller boullion
- 1 dl løse ris
- 2 dl kaffefløde el piskefløde
- evt 1 spsk smør el creme fraice
- salt,knust allehånde