Indisk kyllingesuppe

Kategorier:
  • kyllingen kommes i vand tilsat salt,hele peberkorn,lauerbærblade,en kvist timian,salvie og løvstikke,og koges ca 50 min,til kødet er mørt.vandet skal ikke dække kyllingen helt,for at fremhæve smagen kan de ligeledes komme en hønsebouillonterning i kogevandet.
  • når kyllingen er kogt,pildes kødet fra benene,suppen hældes igennem en sigte for at fjerne krydderierne.løggene pilles,såvel almindelig som hvidløg,hakkes og svitses i smør sammen med karry og gurkemeje eller safran.når løgene er klare drysses melet over og suppen tilsættes lidt efter lidt.risene hældes i og suppen skal nu koge i ca 8 min.kyllingekødet blandes med fløde og evt smør eller creme fraice,hvorefter det hældes i suppen og varmes med.kyllingesuppen smages til med karry,salt,og allehånde og serveres med lune flutes og lidt ekstra karry til at drysse over.
Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 1 kylling
  • hele peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 1 kvist timian
  • salvie,løvstik
  • evt 1 hønseboulionterning
  • 2 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 spsk karry
  • ca ½ tsk gurkemeje eller safran
  • 1 spsk hvedemel med top
  • 1 l kyllingesuppe elller boullion
  • 1 dl løse ris
  • 2 dl kaffefløde el piskefløde
  • evt 1 spsk smør el creme fraice
  • salt,knust allehånde