Indiske gule ærter

Kategorier:
Indiske_gule_aerter.jpg
  • Pil og skær løget i smalle både, skræl gulerødderne, og riv dem groft på et råkostjern.
  • Steg løgene i olien, indtil de er klare, tilsæt hvidløg og krydderier, og steg under omrøring nogle minutter. Tilsæt vand, bouillon og gule ærter, pas på med saltet pga. bouillonen. Lad det simre under låg i 1 time, indtil ærterne er udkogte.
  • Tag laurbærbladene op, og blend suppen med en stavblender. Kom gulerødder i (gem lidt til pynt), kog nogle minutter, spæd eventuelt til med lidt vand, kom limesaft i, og smag suppen til.
  • Topping: Rist kokosflager eller -mel på en pande/lille gryde under omrøring, til de er lysebrune. Tag straks af varmen. Skær æblet i terninger, udelad kernehus.
  • Ved serveringen: Pynt med æbler, gulerødder og kokosflager.
Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 400 gram løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 400 gram gulerødder
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 2 spsk. karry
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 stort nip stødt nellike
  • 4 laurbærblade
  • ca. 1½ liter vand og grønsagsbouillon
  • 200 gram gule flækærter
  • saft fra 1 limefrugt
  • salt og cayennepeber

Topping

  • 1 æble
  • lidt reven gulerod
  • 20 gram kokosflager eller kokosmel