Kartoffelret med champigon
Løgene skæres i lange strimler og lægges til side, champignon skylles flere gange og skæres i skiver eller i kan købe færdig skåret champignon som frostvarer men skyl grundigt!, læg i en skål til side..skræl karofler og skær dem i tern på størrelse med ¼ af jeres tommelfinger eller mindre…
Kom løgene i en gryde med lidt olie og svits dem pæn brune smamen med kadugu og spidskommen(½tsk til sammen af de to krydderier)..herefter tilsættes de skiveskårede champignon og svitses yderligere..når man mener at champignon har fået nok kommes kartofler i og måske lidt mere olie og en yderligere svitsning foretages i ca. 2min.. kom vand i således at grøntsagerne dækkes med vand og tilsæt salt og chillipulver..lad det koge ved 5 og husk at tjekke efter om der er nok vand til stede -…tilsæt en ½ spiseske tomatpuré for at give farve og lidt smag..tilsæt evt ¼ af en bouillon terning..når kartoflerne er ved at være møre tages låg af men der en gang i mellem røres rundt..al vandet skal således fordampes væk ..i skal sikre at der er lidt olie til stede så champignon og kartofler kan ”steges” færdige…således skal der nu tilsættes lidt mælk og give det sidste kog og tages af komfuret..Husk at slukke for komfuret!!!
- 450-500gram champignoner
- to store kartofler
- 1 tsk salt
- 1 tsk-1½ tsk chilipulver
- 1/4 kadugu og
- 1/4 spidskommen
- 1 stor løg,
- lidt mælk og måske lidt tomatpuré.evt.
- ½ bouillon terning