Krydrede skaldyr

Kategorier:
spicy_shrimp.JPG

Forheredelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter

  • Pil rejerne og fjern tarmen. Skær blæksprutterne i 6 cm store firkanter og skær let et krydsmønster i kødet med en lille skarp kniv. Skrub muslingerne og tag skægget af.
  • Varm olien op i en stor tykbundet gryde eller wok; kom løg, hvidløg og ingefær i og steg det ved mellemvarme i 3-5 minutter, eller til løgene er bløde.
  • Tilsat gurkemeje, chilipulver og paprika og steg i 2 minutter, eller til olien begynder at skille fra krvdderierne.
  • Læg skalddyrene ned i gryden og steg det hele ved høj varme 3-5 min., eller til rejerne er lyserøde. Rør tomatpurre og sukker i og lynsteg i 3 min., eller til saucen er gennemvarmet. Server med ris eller nudler.

Kilde: Den store Asiatiske kogebog side 276

Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 500 g rå kongerejer
  • 2 blæksprutter
  • 250 g muslinger
  • 3 spsk olie
  • 2 mellemstore løg i skiver
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk friskrevet ingejcer
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprika
  • 0,6 dl tomatpure
  • 1 tsk knust palmesukker eller farin