Krydrede skaldyr
Forheredelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
- Pil rejerne og fjern tarmen. Skær blæksprutterne i 6 cm store firkanter og skær let et krydsmønster i kødet med en lille skarp kniv. Skrub muslingerne og tag skægget af.
- Varm olien op i en stor tykbundet gryde eller wok; kom løg, hvidløg og ingefær i og steg det ved mellemvarme i 3-5 minutter, eller til løgene er bløde.
- Tilsat gurkemeje, chilipulver og paprika og steg i 2 minutter, eller til olien begynder at skille fra krvdderierne.
- Læg skalddyrene ned i gryden og steg det hele ved høj varme 3-5 min., eller til rejerne er lyserøde. Rør tomatpurre og sukker i og lynsteg i 3 min., eller til saucen er gennemvarmet. Server med ris eller nudler.
Kilde: Den store Asiatiske kogebog side 276
Antal personer:
4 Ingredienser:
- 500 g rå kongerejer
- 2 blæksprutter
- 250 g muslinger
- 3 spsk olie
- 2 mellemstore løg i skiver
- 2 fed knust hvidløg
- 1 spsk friskrevet ingejcer
- ½ tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk paprika
- 0,6 dl tomatpure
- 1 tsk knust palmesukker eller farin