Kyllingbiryani

Kategorier:
kylling_briyani.jpg

1. Læg halvanden kylling uden skind og skåret i stykker i en skål og bland stykkerne med 4 fed presset hvidløg, 2 tsk. friskrevet ingefær, 1 finthakket rød chili (eller 1 tsk. chilipulver), 2 hakkede tomater, 3 spsk. karry, 1 spsk. hakket mynte (kan udelades), 2 spsk. hakkede korianderblade (kan udelades), 4 spsk. yoghurt, salt og peber og hæld vand ved så kyllingen kan ligge og trække. Stil blandingen til side
2. Opvarm olie i en dyb stor pande (med tilhørende låg) og sauter 2 hakkede løg til de er gyldne. Tilsæt 1 stang kanel og 4 nelliker og steg det i et halvt minut. Stil det til side
3. Hæld lidt mere olie på panden og læg kyllingestykkerne samt marinaden på panden. Brun kyllingen på begge sider
4. Hæld 2 dl vand i, læg låg på og bring det i kog. Skru derefter ned for varmen, og tilsæt 6 malede mandler og halvanden spsk. tomatpuré og krydderiblandingen
5. Det hele skal koge i 40-60 minutter – til det meste af væden er kogt væk
6. Når kyllingen er ved at være færdig koges 450 g ris (helst basmatiris) i 10-15 minutter til de er næsten færdige. Lad dem dryppe af
7. Risene sættes tilbage på varmen og kyllingestykkerne lægges i uden sauce (drys evt. 125 g let ristede cashewnødder over)
8. Bland en lille dåse langtidsholdbar mælk i saucen og bland det hele i risen
9. Drys evt. hakket mynte over retten og kog det hele i yderligere 10 minutter til risen er færdigkogt

Bemærkninger: 

Briyani er en indisk ret, men har bredt sig over Asien. Det er forskelligt fra kultur til kultur, hvordan men tilbreder briyani. Man kan lave briyani som vegetar ret, eller med rejer, lam, oskekød osv. Kylling biryani kan serveres med kylling tikka, ligesom det er vist på billedet. Briyani serveres tit til familiemiddag, da det er nemt at lave, hvis man skal have mange gæster til middag.

Antal personer: 
6-8