Lam biryani
- Kød og løgringe brunes i olie, og tages derefter op af gryden.
- Ingefær, presset hvidløg og chilipebre svitses nogle minutter uden at branke, hvorefter kød og løg lægges tilbage i gryden. Svits videre i 5 minutter.
- Tilsæt tomat og krydderier og lad det simre i 5 minutter.
- Bouillon hældes ved, og retten koges i 1/2 time.
- Ris (skylles under rindende koldt vand (for at reducere stivelsesindholdet)) samt kartofler (skrællet og skåret i tern) tilsættes, og der omrøres grundigt. Når retten atter koger, smages til med salt og evt. ekstra krydderier. Koges videre til ris og kartofler er møre.
Antal personer:
4 Ingredienser:
- 500g lammekød i tern
- 3løg
- olie
- 20 g. frisk, revet ingefær
- 8 fed hvidløg
- chilipeber (efter smag og styrke)
- 4 store tomater, hakket
- ½ tsk. kryddernelliker
- 6 hel kanel
- 1½ tsk. kardemomme
- 1 spsk. gurkemeje
- 1 l. lammebouillon
- 5 dl. ris
- 6 store kartofler
- salt