Lam biryani

Kategorier:
lamb_biryani.jpg
  • Kød og løgringe brunes i olie, og tages derefter op af gryden.
  • Ingefær, presset hvidløg og chilipebre svitses nogle minutter uden at branke, hvorefter kød og løg lægges tilbage i gryden. Svits videre i 5 minutter.
  • Tilsæt tomat og krydderier og lad det simre i 5 minutter.
  • Bouillon hældes ved, og retten koges i 1/2 time.
  • Ris (skylles under rindende koldt vand (for at reducere stivelsesindholdet)) samt kartofler (skrællet og skåret i tern) tilsættes, og der omrøres grundigt. Når retten atter koger, smages til med salt og evt. ekstra krydderier. Koges videre til ris og kartofler er møre.
Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 500g lammekød i tern
  • 3løg
  • olie
  • 20 g. frisk, revet ingefær
  • 8 fed hvidløg
  • chilipeber (efter smag og styrke)
  • 4 store tomater, hakket
  • ½ tsk. kryddernelliker
  • 6 hel kanel
  • 1½ tsk. kardemomme
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 l. lammebouillon
  • 5 dl. ris
  • 6 store kartofler
  • salt