Lam med palmesukker

Kategorier:
lamb_curry.jpg

Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 1 time og 40 min.

  • Varm olien op i en stor tykbundet gryde; steg lammekødet i hold ved høj varme, til det er godt brunet. Dryd det af på køkkenrulle.
  • Kom chilipulver, citrongræs og ingefær i gryden og steg det i 1 minut.
  • Læg kødet tilbage i gryden med de søde kartofler, sukker, limesaft og vand; bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 1 time. Tag låget af og lad det smire uden låg i 30 min, eller til kødet er mørt.

Kilde: Den store Asiatiske kogebog side 270

Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • 2 t olie
  • 500 g lammekød skåret i tern
  • 2 t chilipulver
  • 1 t hakket frisk citrongræs (kun den hvide del)
  • 1 t friskrevet ingefær
  • 300 g søde kartofler, skrællet og hakket
  • 2 t revet palmesukker eller farin
  • 2 t limesaft
  • 2 dl vand