Lammecurry med youghurt

Kategorier:

Skær lammekødet i små stykker. Hak chilipeper og løg. Varm olie/margarine i en stor pande eller gryde. Steg chili og løg, rør godt imens.
( Tilsæt evt. et stykke frisk ingefær og et fed presset hvidløg).
Læg lammekødet ved, og steg det i ca. 10 min. Tilsæt koriander, gurkemeje og nellike og kom tomaten i. Kog det hele til vandet fra tomaten er kogt ind. Tilsæt
yoghurt, resten af krydderierne og salt.
Retten skal småkoge til kødet er mørt og yoghurt og grøntsager er blevet til en tyk sovs (ca. 40 min).

Bemærkninger: 

Følgende opskrift fik jeg serveret til et bryllup hos en ansat på WWTC. Det er en typisk bryllupsret, idet der indgår kød i retten. På almindelige dage er det helt ualmindeligt at få kød overhovedet. Ved dette bryllup deltog hele landsbyen samt familie og venner fra andre egne af Indien, så der skulle laves mad til mindst 300 - 400 mennesker. Gæsterne spiser ved langborde eller sidder på jorden. Maden serveres på palmeblade (svarer til vores engangsservice) og der spises, som almindeligvis i Indien, med fingrene. Der drikkes vand til maden.

Antal personer: 
4-6
Ingredienser: 
  • 1/2 kg lammekød
  • 2 grønne chilipebre
  • 2-3 løg
  • olie eller margarine
  • et stykke frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. malet koriander
  • 1/2 tsk. malet koriander
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • 1 nip malet nellike
  • 1 stor tomat
  • 1/2 l yoghurt
  • 1 tsk. garam masala
  • lidt malet kardemomme
  • 1 tsk. malet kommen
  • lidt malet kanel
  • 1 tsk. salt