Lemon rice

Kategorier:
1-113.jpg

Der er nøjagtige mål, så man må prøve sig lidt frem!)

  • Kog ris
  • I olie svitses sennepsfrø, tørret chili, jordnødder (evt peanuts), hvidløg, curry leaves (karry blade – kan købe i asiatiske butikker) og gurkemeje.
  • Efter dette er svitses tilsættes citron/lime saft (ca. 1 lime pr 100 g ris). Koger lidt.
  • Derefter blandes ”krydderiblandingen” med den kogte ris.
  • Sever evt med grønne bønner og revet kokos.
Bemærkninger: 

Denne opskrift på lemonrice bliver I Tamil Nadu typisk brugt som madpakkemad ! Risen og et kogt æg pakkes ind i et bananblad, og nydes til frokost. Lemon rice er dog også velegnet til at spise på andre tidspunkter af døgnet !
God appetit.

Ingredienser: 
  • ris
  • olie
  • sennepsfrø
  • tørret chili
  • jordnødder (evt peanuts)
  • hvidløg
  • curry leaves (karry blade – kan købe i asiatiske butikker)
  • gurkemeje
  • citron/lime saft