Lemon rice
Der er nøjagtige mål, så man må prøve sig lidt frem!)
- Kog ris
- I olie svitses sennepsfrø, tørret chili, jordnødder (evt peanuts), hvidløg, curry leaves (karry blade – kan købe i asiatiske butikker) og gurkemeje.
- Efter dette er svitses tilsættes citron/lime saft (ca. 1 lime pr 100 g ris). Koger lidt.
- Derefter blandes ”krydderiblandingen” med den kogte ris.
- Sever evt med grønne bønner og revet kokos.
Bemærkninger:
Denne opskrift på lemonrice bliver I Tamil Nadu typisk brugt som madpakkemad ! Risen og et kogt æg pakkes ind i et bananblad, og nydes til frokost. Lemon rice er dog også velegnet til at spise på andre tidspunkter af døgnet !
God appetit.
Ingredienser:
- ris
- olie
- sennepsfrø
- tørret chili
- jordnødder (evt peanuts)
- hvidløg
- curry leaves (karry blade – kan købe i asiatiske butikker)
- gurkemeje
- citron/lime saft