Nan brød
- Gæren udrøres i mælken. Sukkeret røres i. Stilles lunt i ca. 15 min. Yoghurt, salt, æg og olie røres i. Ca. 1/3 af melet kommes i. Dejen røres til den er blank. Resten af melet kommes i lidt af gangen. Dejen æltes til den er smidig. Formes til en kugle.
- En skål opvarmes med varmt vand. Aftørres og pensles med olie. Dejen lægges i skålen og vendes. Hæver til dobbelt størrelse i ca. 2 timer til dobbelt størrelse. Deles i ca. 8 portioner. Dejbollerne trykkes ud, så de bliver tynde på midten og trækkes dråbeformede. Lægges på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen på midterste ribbe ved 250 grader i ca. 7 min.
Antal personer:
ca. 8 stk. Ingredienser:
- 30 g Gær
- 1 ¼ dl lunken mælk
- 1 tsk. sukker
- 4 spsk. yoghurt naturel
- 1 tsk. salt
- 1 letpisket æg
- 2 spsk. olie
- 450-500 g (ca. 8 dl) hvedemel