Oksekød curry
1 teskefuld olie varmes på panden
1 hakket løg brunes i olien
1 teskefuld fennikelfrø, 1 teskefuld sennepsfrø og en fingerspids karryblade svitses sammen med løget
½ kg skært oksekød skæres i små tern brunes
Derefter koger blandingen under låg i 5 min.
1½ teskefuld salt og lidt vand tilsættes og det koger igen 5 min under låg
2-5 teskefulde tamilsk karry pulver tilsættes efter smag, og det koges videre i 10 min under låg
1 dåse tomatpuré koncentreret tilsættes, og det koger ca. 5 min til kødet er mørt.
Denne pragtfulde kødsovs kan spises med ris eller spagetti.
Hinduer spiser normalt ikke oksekød, men jeg tror at det har ændret sig med tiden. Oskekød kan serveres med ris og curry, der er mange tamiler der ikke spiser oksekød om fredagen pga. religionen.
- 1 teskefuld olie
- 1 hakket løg
- 1 teskefuld fennikelfrø
- 1 teskefuld sennepsfrø
- karryblade
- ½ kg oksekød
- 1½ teskefuld salt
- 2-5 teskefulde chili pulver
- 1 dåse tomatpuré