Rejecurry

Kategorier:
rejer.jpg

Paprika, korianderfrø og spidskommenfrø stødes til pulver. Det kommes ned vandet sammen med ingefær, hvidløg, gurkemeje og cayennepeber. Det hele røres rundt og simrer til vandet er kogt ind til det halve.

Mens saucen koger ind, syrnes den: Kokum er en lokal frugt, der er tørret. Den giver en syrlig, dejlig smag fra sig. Kan den ikke fås, bruges tamarind.

Saucen er nu godt reduceret, så jeg hældes tamarind-pastaen i sammen med salt og 4 kokosmælk. Så røres rundt, og den sættes til at simre. Til sidst kommes de store rejer i. De skal koge med i 2-3 minutter, til de bliver faste.

Bemærkninger: 

Rejecurry kan laves på forskellige måder, og I kan sikkert også finde forskellige opskrifter på hvordan man kan lave rejecurry. Her er i hvert fald en måde at lave det på, og når jeg plejer at lave rejecurry plejer altid at servere det med ris og paruppucurry.

Ingredienser: 
  • 1/2 kg friskpillede store rejer
  • 1 paprika
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 3 dl vand
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 spsk paprika
  • 2 spsk korianderfrø
  • 3 cm frisk ingefær stødt
  • 4 fed hvidløg stødt
  • 1 spsk tamarind pasta
  • 1 tsk salt
  • 4 dl kokosmælk