Ris med stegte løg
Ca. 150g ris vaskes og kommes i riskogeren og der hældes vand til streg 2 inde i riskogeren eller benyt PKS tips med at sætte pegefingerens spids på overfladen af risene og hæld vand til vandet står op til den første streg på pegefingeren :p skide god påfund!!!!
Kom lidt salt (1/4 -½)tsk samt 1/8 tsk gurkemeje(manjal) i riskogeren..jeg har altid synes hvid ris er kedeligt så putter altid gurkemeje for at give farve :p
..lad risen passe sig selv mens i kan forberede disse retter:
2 store løg. Løgene skæres midt over og skæres i lange snitter.dvs halve løgringe,..kom lidt olie på en pande og svits løgene med lidt salt og måske en meget meget lille mængde chilipulver..når i synes det er svitses nok..altså har fået den øskede brune farve..kommer i denne i den færdigkogte ris..og blander det sammen..giver en fin smag til det kedelige ris og samtidig dufter det helt vild godt!!!
Hvis det skal være endnu mere fint kan i stege kartofle i tern og komme det i ..give ligeledes en mere spændende ris..en mellemting mellem ”briyaani” og almindelig ris!!!! (jeg tror ikek at der er nogen der gider og stå og stege alle de mærkelige grøntsager der puttes i briyaani!!
- 150 g ris
- 1/4 - 1/2 tsk salt
- 1/8 tsk gurkemeje
- 2 store løg