Riskager med spejlæg - Appam
Forberedelsestid: 40 minutter 1½ times hvile
Tilberedningstid: 2 timer og 45 minutter
- Forvarm ovnen til 180°. Bland gær, varmt vand og sukker i en lille skal. Sæt skålen på et lunt sted uden træk i 10 minutter, eller til gæren skummer.
- Fordel risen pa en bageplade og rist den i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden. Lad den køle let af og blend den herefter fint i en foodprocessor.
- Bland den malede ris, rismel og salt i en stor skål. Pisk gradvist gærblandingen og kokosmælken i og bland til en blød dej. Dæk det til og sæt det til side på et lunt sted uden træk i 1 time.
- Smør en teflonpande pa ca. 23 cm diameter. Hæld 0,8 dl dej i panden, eller sa det dækker bunden i et tyndt lag; drej panden, sa bunden er helt dækket. Slå et æg ud i midten af panden og steg det ved lav varme i 5-10 minutter - tiden afhænger af hvilken pande, der bruges. Steg, til kanterne er sprøde og gyldne, og spejlægget er færdig; tag det forsigtigt af panden ved at lade det glide ud over siden. Dask det til og hold det varmt, mens de andre riskager tilberedes.
Kilde: Den store asiatiske kogebog s.275
Bemærkninger:
Appam spises til morgenmad, appam med æg i kan beskrives som sprøde plader med et spejlæg i. i stedet for spejlæg kan man putte koksmælk i, hvilket er sødt og smager meget godt.
Antal personer:
12 Ingredienser:
- 7 g tørgær
- 1,25 dl varmt vand
- 1 tsk sukker
- 330 g kortkornet ris
- 265 g rismel
- 2 tsk salt
- 1,2 l kokosmazlk 12-15 azg