Risret med ananas og cashewnødder
- Rens risene omhyggeligt, og skyl dem i adskillige hold vand (5-6). Efter sidste skylning kommes risen i en skål med 1 liter vand, hvor den trækker i ½ time. Så hældes den i et dørslag eller en sigte og drypper i 20 minutter.
- Skræl og udmarv den lille ananas. Ananasen skæres i skiver, som deles i 4-5 cm. stykker. Anvendes dåseananas, skæres skiverne ligeledes i 4-5 cm. stykker.
- Steg ananasstykkerne i halvdelen af olien sammen med rosinerne til stykkerne er lysebrune. Tag panden af blusset og sæt den til side.
- Kom den anden halvdel af olien i en stor gryde. Når olien er varm, steges løgene i den til de er gyldne.
- Kom herefter cashewnødder, knuste korianderfrø og stødt chili i under omrøring og steg videre i ca. 4 minutter under omrøring af og til.
- Kom ris og salt i og steg videre i ca. 3 minutter under stadig omrøring. Indholdet af panden med ananas, rosiner og olie kommes i, og blandes grundigt. Herefter hældes grønsagsboullionen over og retten bringes i kog.
- Skru ned til meget lav blus, læg låg på, og lad retten småkoge i 20 minutter.
- Sluk for blusset og lad retten stå i ca. 5 min. inden servering.
- Anret denne pilau på et opvarmet fad, pynt den med hakkede grønne korianderblade og skiver af hårdkogte æg. Server den straks og varm.
Bemærkninger:
Forberedelse: 1 time
Tilberedning: 35 min.
Antal personer:
4 Ingredienser:
- 1 lille ananas eller 6 skiver dåseananas.
- 3 spsk. rosiner
- 4 - 6 forårsløg
- 50 g usaltede cashewnødder
- 6 spsk. olie
- 1 spsk. knuste koriander
- ½ - 1 tsk. stødt chili peber
- 4¼ dl. ris
- 1 tsk. salt
- 5½ dl. grønsagsbouillon
- 2 hårdkogte æg
- 1 spsk. hakkede grønne korianderblade