Smørkylling
- Bland alle krydderier (undtagen laurbær) i yoghurten sammen med salt og tomatpuréen. Kom de udskårne kyllingestykker i og bland grundigt.
- Opvarm smør og olie i en stor gryde og steg løgene, til de er gyldenbrune. Skru ned for blusset. Kom derefter kyllingestykkerne i sammen med marinaden og steg det hele i 7 til 10 minutter.
- Hæld så vandet ved og tilsæt laurbærbladene og lad retten småkoge i 30 minutter under jævnlig omrøring.
- Hæld fløden i og kog yderligere 10-15 minutter.
- Pynt med frisk grøn koriander og finthakkede grønne chili.
Bemærkninger:
Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 50 min.
Antal personer:
4 Ingredienser:
- 2 tsk. garam masala
- 1 spsk. korianderfrø, stødt
- 2,5 cm. frisk ingefærrod, rives
- 6 fed hvidløg, rives eller presses
- 2 tsk. stødt chili
- 1 tsk. sort kommenfrø
- 1 ¼ tsk. salt
- 3 hele grønne kardemommefrugter
- 6 sorte hele peberkorn
- 2 middelstore løg, hakkes fint
- 100 g usaltet smør
- 1 spsk. olie
- 1,5 dl. yoghurt naturel
- 2 spsk. tomatpuré
- Ca. 1,5 kg. kylling, flået og skåret i 8 stykker
- 1½ dl. vand
- 2 hele laurbærblade
- 1½ dl. 13% fløde
Til pynt:
- 4 spsk. frisk grøn koriander, hakket
- 2 grønne chili, hakkes fint