Tandoori-kylling
Kødet skæres i mindre stykker, og skindet tages af. Skær to dybe snit, helt ind til benet. Drys salt på begge sider og dryp citron over. Blandingen gnides ind i kødet, som derpå hviler i 20 minutter.
Blend ingredienserne + garam masala (se nedenfor) i en food processor eller blender. Si derefter marinaden. Bland de to madfarver og indfarv kyllingestykkerne. Hæld resten af farven i marinaden og rør rundt.
Det hele males fint i en kaffekværn. 2 tsk. tilsættes marinaden. Resten kan gemmes i et glas med tætsluttende låg.
Vend kødet i marinaden, så den trænger helt ind til benet. Derefter dækkes kyllingen med plastfolie og stilles i køleskabet - minimum 6 timer, helst et døgn.
Læg kødet i en bradepande med god plads imellem og sæt den øverst i ovnen på højeste blus i 25 minutter.
Man kan pynte kyllingen med citronbåde og løgskiver og servere den med indisk ris eller indisk brød. Hvidt brød og salat er også lækkert tilbehør.
- 1100 gram kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 1 stk. citron
- 3 spsk. gul madfarve
- 1 1/2 spsk. rød madfarve
Marinade
- 41/4 dl yoghurt naturel
- 1/2 stk. grovhakket løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stk. ingefær, et stykke
- på 2 x 2 cm.
- 1/2 stk. finthakket grøn chili
- (tag evt. frøene ud)
Garam Masala
- 1 spsk. kardemommefrø
- 1 stang kanel på 5 centimeter
- 1 tsk. spidskommen, almindelig
- eller sort
- 1 tsk. hele nelliker
- 1/4 stk. muskatnød