Tun-fiskesovs - Minkulambu

Kategorier:
minkulambu.jpg

Udblød 1 håndfuld tamarind i vand. Frugten knuges for saft og vand og smides væk.
Fisken skal ligge ca. 1 time i tamarindsaft, salt og chilipulver.
Hvis du har bukkehornsfrø istedet for pulver ristes de let gyldne og knuses i en morter.
Karryblade, chili, hvidløg, sennepsfrø, bukkehornspulver og fennikel svitses i en gryde med olie. Når blandingen er lysebrun lægges fisk med lage i og vandet hældes ved.
Koges i 15 min.
Mælken tilsættes og det koger igen ved svag varme i 3-5 min.

Ingredienser: 
  • 2 små tunfisk, skåret i 8 stykker
  • 3-4 spsk. chilipulver m. koriander og karry
  • 1 dl. tamarind-saft (tamarind udblødt i vand)
  • 12 karryblade
  • 2-3 grønne chili i skiver
  • 1/4 tsk. tørret fennikel
  • 1/4 tsk. sennepsfrø
  • 2 tsk. bukkehornspulver/fenugreek
  • 6 fed hakkede hvidløg
  • 1/2 dl. mælk
  • 1 dl. vand
  • salt