Tun-fiskesovs - Minkulambu
Udblød 1 håndfuld tamarind i vand. Frugten knuges for saft og vand og smides væk.
Fisken skal ligge ca. 1 time i tamarindsaft, salt og chilipulver.
Hvis du har bukkehornsfrø istedet for pulver ristes de let gyldne og knuses i en morter.
Karryblade, chili, hvidløg, sennepsfrø, bukkehornspulver og fennikel svitses i en gryde med olie. Når blandingen er lysebrun lægges fisk med lage i og vandet hældes ved.
Koges i 15 min.
Mælken tilsættes og det koger igen ved svag varme i 3-5 min.
Ingredienser:
- 2 små tunfisk, skåret i 8 stykker
- 3-4 spsk. chilipulver m. koriander og karry
- 1 dl. tamarind-saft (tamarind udblødt i vand)
- 12 karryblade
- 2-3 grønne chili i skiver
- 1/4 tsk. tørret fennikel
- 1/4 tsk. sennepsfrø
- 2 tsk. bukkehornspulver/fenugreek
- 6 fed hakkede hvidløg
- 1/2 dl. mælk
- 1 dl. vand
- salt