Blomkaal pakora

Kategorier:
pakora.jpg

Boghvedemel og krydderier blandes. Vandet tilsættes, og dejen piskes, til man har en let pandekageagtig dej. Lad dejen hvile, mens blomkålen gøres klar, og gheen varmes op. Blomkålen vaskes og skæres i store buketter. Gheen skal være varm, men ikke rygende (hvad der svarer til 180 grader, hvis man har et stegetermometer). Blomkålsstykkerne dyppes i dejen og kommes derefter i friteringsgryden. Brug en stegetang eller lignende for ikke at brænde fingrene. Pakoraerne steges 5-6 minutter og vendes undervejs, så de bliver jævnt gyldenbrune. Lad pakoraerne dryppe af i en si eller sigte.

Bemærkninger: 

Tips
1.Husk at bruge ren olie eller ghee til dybstegning.
2. Prøv andre grøntsager som for eksempel squash, broccoli, kartoffel, pastinak eller gulerod.
3. 1 dl af boghvedemelet kan erstattes med 1dl kartoffelmel.

Ingredienser: 
  • 1 blomkål eller tilsvarende mængde andre grøntsager
  • 2½ dl boghvedemel
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. chili-pulver
  • cirka 1½ dl vand
  • ghee eller olie til dybstegning