Murukku
- Bland rismel, chana, spidskommen, sesamfrø,rød chili pulver, sesamfrø og salt.
- Blødgør smør og vend det i blandingen derefter tilsæt vand i små mængder og ælt dejen blødt.
- Brug murukku maker, put en klump af dejen ind i "makeren" og pres dejen ud til runde mønstre oveni hinanden på et styk bagepapir
- Varm olien ved medium varme.Brug tilstrækkelig mængde olie til stegningen. vend da det færdiglavede murukku i og steg til det er gyldenbrunt.
Bemærkninger:
murukku er aldeldes kendt snack i Indien og Srilanka
Ingredienser:
- 4 kopper rismel
- 50 gram brændt chana (kan også købes i mel)
- 3 spsk smør
- Håndfuld sesamfrø
- 3 tsk rød chili pulver
- 1 tsk af spidskommen,
- Salt for smag og vand til at ælte dejen