Curry med grønne bønner

Kategorier:
grønne_bønner.jpg
  • Varm olien, og svits sennepsfrøene i 30 sek. Tilsæt derefter channa dal,
  • urad dal, gurkemeje, spidskommen og tørret chili, og rør rundt ca. 1 min.
  • Tilsæt så bønner, salt og ingefær, og rør godt rundt, så krydderierne får fat
  • i bønnerne. Tilsæt vand, læg låg på, og lad retten simre over svag varme, til
  • bønnerne er kogt, i ca.15 min. Når retten er færdigkogt, så rør kokosmel i
  • gryden. Garner med en lille håndfuld friske korianderblade.
Bemærkninger: 

Dette er en supersimpel sydindisk ret. Den indeholder kun en grøntsag, og valget er faldet på bønner, fordi de smager skønt, særligt når de er friskplukkede fra haven om sommeren. Og så er bønnens grønne farve i retten utrolig smuk. Det gode ved retten er faktisk, at når bønnesæsonen er ovre, så kan de erstattes med hvidkål i strimler eller rødbeder skåret i småstykker - retten bliver lige så fantastisk.

Antal personer: 
4
Ingredienser: 
  • spsk. olivenolie
  • ½ tsk. sennepsfrø
  • 1 tsk. channa dal
  • 1 tsk. urad dal
  • ½ tsk. stødt gurkemeje
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1½ tsk. tørret chili
  • 400 g bønner, skåret i 2 cm lange
  • stykker (frosne eller friske)
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk. salt
  • 2 cm ingefær, skåret meget fint
  • 2 spsk. kokosmel